חדר הילדים הוא אחד החדרים שחשוב ביותר לשמור בו על הניקיון. זאת גם משום שהילדים הם "אלופים" ב"לעשות בלגן" – להוציא את כל הצעצועים והספרים מהמדפים ולא להחזיר, להיכנס לחדר עם חטיפים ושתייה ולפעמים לפזר ולשפוך אותם על הרצפה תוך כדי משחק, ועוד, אבל בעיקר משום שכל הדברים האלה הינם "מעוררי זיהומים". חיידקים רבים מאוד אוהבים מצעים רכים של שאריות מזון ושל שתייה דביקה, ואם לא מנקים אותם בזמן הם פשוט פושטים עליהם ועושים חגיגה. כתוצאה מכך חדר הילדים יכול להפוך למלכודת חיידקים, שיסכנו את בריאותם של הילדים – ואת זה כדאי מאוד למנוע.
על מנת להשיג ניקיון יסודי של רהיטי עץ מלא מבלי לפגוע בהם, מומלץ מאוד שלא לנקות באמצעות מים או נוזלים אחרים, שכן הם עלולים לגרום לסדקים ולנפיחויות בעץ. כדי לשמור בכל זאת על רהיטי ילדים נקיים, יש להשתמש בחומרים ייעודיים לניקוי רהיטים מעץ מלא – חומרים המבוססים על שמן. בנוסף להסרת כתמים וחיידקים, השמן שבחומרים אלה מסייע לחידוש מראה העץ, כך שהשימוש בהם עונה על כל הצרכים בצורה האופטימלית. אגב, גם שמן זית שתטפטפו על נייר מגבת יוכל לעשות יופי של עבודה. כדאי לנסות.
מכיוון ששטיחים נוטים לאכלס בתוכם לא רק גרגרי אבק ולכלוך אלא גם מגוון רחב של חיידקים, חשוב מאוד לדאוג לניקוי תדיר שלהם. הניקיון צריך לכלול שאיבה יסודית לפחות פעם בשבוע וכמובן שגם על פי הצורך (אם נשפך משהו, למשל), ומומלץ לפנות אל חברת ניקוי שטיחים לפחות פעם בשנה, על מנת להבטיח ניקיון יסודי באמת, שיבטיח שהשטיח יהיה נקי לגמרי מקרדית האבק, מלכלוך ומחיידקים.
אמנם לא תמיד שמים על זה דגש, אבל חשוב מאוד להקפיד על ניקיונם של הצעצועים שבהם הילדים משחקים, בעיקר כשמדובר בילדים קטנים. זאת משום שבגיל הצעיר ילדים נוטים להכניס דברים לפה, נוגעים בהם עם ידיים שהיו בתוך הפה או שנגעו באוכל או בממתק, ולכן הצעצועים הופכים גם הם להיות כר נרחב להתפתחותם של חיידקים ושל עוד מרעין בישין. גם לצורך הזה מתגייס החומץ: שפכו חומץ לגיגית, הוסיפו מים חמים ומעט אבקת סודה לשתייה. ערבבו והכניסו לגיגית את כל הצעצועים העמידים במים והשאירו אותם שם מספר שעות. לאחר מכן ייבשו כל צעצוע במגבת או השאירו את הצעצועים להתייבש בשמש, ותקבלו צעצועים נקיים לגמרי, גם מלכלוך וגם מחיידקים.